Știai că a obține locul de muncă dorit, la fel ca a-ți găsi partenerul de viață, poate fi mai simplu dacă ai o dantură frumoasă? Un studiu realizat de Kelton Research arată că există o legătură între un zâmbet impecabil și succesul pe mai multe planuri, atât profesional, cât și personal. Se presupune că la bază stau percepțiile umane despre îngrijire și igienă, dar, la polul opus, și creșterea stimei de sine, odată cu deținerea unor dinți albi, strălucitori.

 

Totuși, care este calea către un zâmbet perfect? Din fericire, datorită metodelor moderne și variate de albire a dinților, în prezent este foarte simplu să ajungi la rezultatul dorit. Este important să apelezi la un medic specialist stomatolog care să îți recomande cele mai eficiente tratamente, personalizate în funcție de caracteristicile danturii tale. În acest articol vei descoperi sfaturi cu ajutorul cărora o să te bucuri de dinți mai albi.

 

Ce este și ce presupune albirea dentară?

Albirea dinților implică tratamente ce pot să fie făcute acasă, la salon sau în cabinetul medicului stomatolog. Prin procedurile efectuate, culoarea dinților poate fi deschisă cu până la câteva nuanțe.

În funcție de metoda aleasă, se pot utiliza benzi de albire pe bază de peroxid de hidrogen, laser sau diverse produse naturiste. În general, cea mai sigură metodă este albirea dinților în urma unui consult stomatologic, pentru ca smalțul să nu aibă de suferit. Sub supravegherea medicului se obțin cele mai bune rezultate, iar dinții nu sunt afectați.

 

Cine poate realiza această procedură?

Albirea dentară este, de fapt, o procedură stomatologică. Așadar, tratamentul ar trebui efectuat numai de către un medic specialist. Cu toate acestea, există numeroase saloane de înfrumusețare care oferă servicii pentru albirea dinților, însă de multe ori rezultatele nu sunt cele așteptate. Mai mult decât atât, dinții pot să aibă de suferit în urma acestor tratamente care nu sunt făcute sub supravegherea stomatologului.

 

De asemenea, o altă variantă este albirea dinților la domiciliu. Există numeroase produse menite să albească dinții, însă, din nou, nu toate sunt potrivite pentru dantura ta. Așadar, riști ca dinții să fie afectați și să dezvolți sensibilitate crescută.

 

Cum decurge albirea dentară?

Albirea dinților în cabinetul stomatologic este, de obicei, un proces de durată. În funcție de până  la câte nuanțe se poate deschide culoarea dinților, e nevoie de câteva vizite la stomatolog pentru a stabili cât de intens poate să fie tratamentul.

Albirea cu laser, un tip de albire puternică, este o metodă ce se efectuează numai în cabinetul medicului dentist. Se aplică un produs de albire pe dinți, de obicei bazat pe peroxid de hidrogen, iar apoi lampa de fotopolimerizare este utilizată pentru a activa procesul de albire. De obicei, albirea cu laser durează aproximativ o oră.

Alte proceduri de albire dentară

O altă metodă de albire a dinților, recomandată de medicii stomatologi, este aplicarea unui gel la domiciliu. În primul rând, va trebui să faci o vizită în cabinetul dentistului pentru ca acesta să ia amprenta dinților tăi, în vederea realizării unui mulaj. Pe dinți se aplică gelul de albire recomandat, iar apoi se pune mulajul respectiv, pentru ca substanța să acționeze. Unele produse pot fi lăsate chiar și 8 ore, astfel că rezultatele nu vor întârzia să apară.

 

Există riscuri ale albirii dentare?

La fel ca orice alt tratament, albirea dentară implică și câteva riscuri. Pentru a evita sensibilizarea dinților, deteriorarea smalțului sau eșecul procedurii, este obligatoriu să apelezi numai la medici stomatologi pentru a avea un zâmbet impecabil.

 

Riscurile albirii dentare includ:

 

  • iritarea gingiilor
  • sensibilitate dentară, senzație de durere la cald sau la rece
  • afectarea smalțului dinților
  • inflamarea gingiilor
  • disconfort

În timp ce albirea dinților este considerată o procedură sigură, atât timp cât este efectuată de către un medic stomatolog, peroxidul de hidrogen poate să sensibilizeze dantura într-o oarecare măsură. De obicei, senzația de disconfort dispare în câteva zile de la efectuarea tratamentului. În caz contrar, este necesar să revezi medicul pentru a-ți oferi recomandări personalizate.

 

Referitor la kit-urile de albire a dinților acasă, acestea pot să fie utilizate de persoane care nu au probleme dentare. De cele mai multe ori, rezultatele sunt vizibile după un astfel de tratament și nu apar probleme. Cu toate acestea, în cazul în care ai carii sau diverse afecțiuni gingivale sau dentare, riști să îți afectezi în mod serios dinții. Pentru maximă siguranță, apelează la un medic stomatolog care va trata orice probleme înainte de a începe procesul de albire dentară.

 

Înainte de a te decide cu privire la procedura de albire de care vrei să beneficiezi, nu ezita să pui orice întrebări medicului stomatolog. Este important să te simți în siguranță și să cunoști fiecare pas care va fi făcut în timpul tratamentului. 

În cadrul clinicii MediBlue te bucuri de suport necondiționat din partea specialiștilor, alături de care vei reuși să obții zâmbetul de Hollywood la care ai visat dintotdeauna. Alegând cea  mai eficientă procedură, în funcție de dantură, rezultatele nu vor întârzia să apară, iar efectele secundare (precum sensibilitatea în primele zile) vor trece fără probleme.